Pasiruošimas pomidorų padažui: ką reikia žinoti prieš pradedant Pomidorų padažas – tai vienas universaliausių naminių produktų, kuris gali praversti tiek ruošiant greitą makaronų vakarienę, tiek […]
Kuo ypatingas Haris Poteris ir išminties akmuo: pirmosios knygos fenomenas visame pasaulyje
Pirmoji pažintis su stebuklingu pasauliu 1997 metais pasirodžiusi J. K. Rowling knyga „Haris Poteris ir išminties akmuo“ žymi vieno didžiausių literatūros fenomenų pradžią. Ši istorija […]
Ar tai tikrai paskutinis laiko persukimas? Lietuva ruošiasi pokyčiams
Kaip Lietuva pasiekė laiko keitimo tašką Lietuvoje du kartus per metus vykstantis laiko persukimas – pavasarį įvedant vasaros laiką ir rudenį grįžtant prie žiemos – […]
Kaip pasigaminti skanią burokėlių sriubą: paprastas receptas kiekvienai dienai
Burokėlių sriuba – tai vienas iš tų patiekalų, kurie niekada neišeina iš mados. Ji ne tik suteikia kūnui šilumos šaltuoju metų laiku, bet ir pasižymi […]
Kaip paruošti gardžią raugintų kopūstų sriubą: receptas, kuris sušildys žiemos vakarą
Žiemos vakarais daugelis iš mūsų ieško patiekalų, kurie ne tik sušildytų, bet ir suteiktų jaukumo pojūtį. Vienas tokių patiekalų – raugintų kopūstų sriuba. Tai tradicinis […]
Kodėl vis daugiau lietuvių renkasi raugintų kopūstų sriubą: sveika, soti ir lengvai pagaminama
Pastaraisiais metais vis dažniau pastebima, kad lietuvių virtuvė grįžta prie tradicinių, natūralių ir paprastų patiekalų. Vienas iš tokių senuosius laikus menančių patiekalų – raugintų kopūstų […]
Žydrūno Savicko biografija: kaip stipriausias pasaulio žmogus tapo legenda
Žydrūnas Savickas yra vienas iš tų sportininkų, kurių vardas iš karto siejamas su jėga, ištverme ir didžiuliu atsidavimu savo tikslui. Jo istorija – ne tik […]
Paprasti ir gardūs žagarėliai su kefyru: kaip juos paruošti namuose
Įvadas: kodėl verta išbandyti žagarėlius su kefyru Žagarėliai – tradicinis lietuviškas desertas, kuris dažnai kepamas įvairioms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti naminiu skanėstu prie arbatos […]
Kaip skaniai ir greitai pasigaminti marinuotus kopūstus namuose
Įvadas į marinuotus kopūstus Marinuoti kopūstai – tai vienas populiariausių žiemos atsargų patiekalų Lietuvoje, kuris džiugina ne tik savo išskirtiniu skoniu, bet ir maistine verte. […]
Kaip pasigaminti naminę saliamio picą: paprastas receptas vakarienei
Įvadas Namų virtuvėje ruošta pica turi savo žavesio – nuo šviežiai kvepiančios tešlos iki burnoje tirpstančio sūrio. Naminė saliamio pica – vienas paprasčiausių, bet kartu […]
